Virtua Tennis 2009

Virtua Tennis 2009

Virtua Tennis is terug en deze keer uitgebreider dan ooit.

Sega heeft deze keer gekozen voor een jaartal in plaats van een nummer(in principe hebben we het hier over Virtua Tennis 4 namelijk). Virtua Tennis 2009 gaat verder waar Virtua Tennis 3 was gebleven. Verwacht dus geen superspannende veranderingen.

VT2009 is meer een update te noemen, zoals we ook elk jaar bij Fifa of Pro Evolution Soccer zien en waarom ook niet, VT3 was namelijk al een erg goede game. Sega, oftewel Sumo Digital die de game heeft ontwikkeld, heeft een aantal tweaks gedaan om zo tot deze nieuwe game te komen. Zo zijn er een aantal nieuwe spelers en is de World Tour mode op de schop gegaan.

Zo kun je je eigen character aanmaken om mee te spelen en deze naar de absolute wereldtop te halen. Dit doe je wederom door de minigames zoals tennis bowling te spelen. Er zijn ook een aantal nieuwe minigames aanwezig om de variatie er een beetje in te houden. Persoonlijk vind ik de minigames ondertussen een beetje suf en ben ik veel liever bezig met tennissen.
En dat tennissen zit als vanouds nog supergoed in elkaar. Je kunt eindeloze rallies houden en met finesse de bal spelen waar je hem wilt hebben. Wat dat betreft is er niets aangepast en dat is maar goed ook.

Minder leuk is wel de opzet van de World Tour. Deze is gewoon te langdradig en alles duurt veel te lang voor je een beetje op de ranglijst klimt en dat is jammer. De verleiding is dan al snel groot om terug te vallen op de bestaande topspelers die in de game zitten. Deze zijn immers al helemaal getraint en hebben hun eigen speciale kwaliteiten. Oudgedienden als Boris Becker zitten trouwens ook in de game verstopt. Erg leuk voor de echte tennisfans.

Helemaal leuk wordt het als je tegen een ander persoon speelt. Dit zorgt(bij ongeveer gelijke skill) voor spannende wedstrijden en oneindig veel plezier. Op de online mode hoef je niet echt terug te vallen, want helaas is er te vaak last van lag, wat een tennisgame natuurlijk totaal niet uitkomt.

Verder zit de game wel goed in elkaar, de graphics zijn goed en zelfs iets beter dan in de vorige delen. De bekende tennisers zijn dan ook goed te herkennen. Met de algehele presentatie van de game zit het ook wel goed. Lekker duidelijk en best arcade achtig, zoals we gewend zijn van Sega.

Conclusie:

Virtua Tennis 2009 is een goede game geworden, maar verwacht niet te veel van de World Tour mode. Deze zit niet zo lekker in elkaar als ik had gehoopt. Maar in de andere speelstanden is er genoeg leuks te beleven om veel plezier uit deze titel te halen. Vooral tegen andere spelers van hetzelfde niveau is het succes gegarandeerd en is deze game het beste wat een tennisliefhebber in huis kan halen. Tot Virtua Tennis 2010 uitkomt natuurlijk.

Gameplay: 5
Zoals altijd: Tennis van de bovenste plank

Graphics: 5
Strak en arcade gevoel behouden

Sound: 3
Solide sound

Extra: 3
World Tour zit niet lekker in elkaar en online werkt niet best

Totaalscore: 16/20

Gerelateerde berichten:

  1. Virtua Tennis 2009
  2. Virtua Tennis 3 screens en video
  3. Virtua Tennis TV
  4. Virtua Tennis World Tour op PSP
  5. Virtua Tennis 3

2 thoughts on “Virtua Tennis 2009

  1. Ik vond het voor die prijs erg tegenvallen eigenlijk had meer het gevoel een update te spelen dan echt een nieuwe game.

  2. Hoewel ik een groot fan ben van de VT reeks, viel me deze toch tegen. Gelukkig is de game nu voor een zacht prijsje te koop

Comments are closed.