Ultieme Virtua Fighter 5 komt naar de console

VF5-FinalShowdown

Sega heeft zojuist aangekondigd dat de ultieme versie van Virtua Fighter 5 volgend jaar zal verschijnen op Xbox Live Arcade en Playstation Network.

Het persbericht is als volgt:

SEGA kondigt Virtua Fighter 5 Final Showdown aan voor Xbox LIVE en PlayStation®Network

Ultieme versie van grootse fighting game komt in de zomer van 2012 naar de consoles

LONDEN & SAN FRANCISCO — 23 augustus 2011 — SEGA® of Europe Ltd. en SEGA® of America, Inc. hebben vandaag aangekondigd dat er een grote update en uitbreiding komt voor Virtua Fighter™ 5, de laatste titel in de gevierde vechtfranchise. Deze wordt als zelfstandige titel uitgebracht op de Xbox LIVE® Arcade voor het Xbox 360® video game and entertainment systeem van Microsoft en het PlayStation®Network. Het nieuwe spel, Virtua Fighter 5 Final Showdown, bevat een volledig vernieuwde versie van de mechanismen, balans en animaties uit Virtua Fighter 5, inclusief nieuwe spelmodi, nieuwe dynamische vechtarena’s, een enorme verzameling configureerbare items en twee gloednieuwe personages. Virtua Fighter 5 Final Showdown is waarschijnlijk in de zomer van 2012 verkrijgbaar.

Virtua Fighter 5 is altijd een authentiek arcade fighting game geweest, zelfs als je het thuis comfortabel op een console speelt. En zoals dat hoort bij een arcadedynastie, hebben we het spel ook in de jaren na de release ondersteund, aangepast en getweakt”, aldus Haruki Satomi, Vice President of Digital Business bij SEGA of America en SEGA Europe. “Met Virtua Fighter 5 Final Showdown bieden we consolespelers de ultieme vorm van competitie tussen twee spelers in één perfect pakket.”

Virtua Fighter 5 Final Showdown bevat de ultieme versie van VF5, zoals die in de jaren na het oorspronkelijke arcadedebuut is verfijnd. De nieuwe release voegt tevens een uitgebreide lijst functies toe die nog nooit eerder op consoles zijn gezien. VF5FS bevat onder andere:

De perfecte vechtervaring: De contactgevechten van Virtua Fighter 5 in de zo kenmerkende stijl. De mechanismen, balans en timing zijn gereviseerd en de besturing voor nieuwe spelers is vereenvoudigd, terwijl het spel de door veteranen vereiste diepgang heeft weten te behouden.
Dynamische en interactieve arena’s: Vechtarena’s in nieuwe vormen en maten, inclusief arena’s met hekken en muren die elke ronde anders zijn – profiteer onverwacht van nieuwe vechttechnieken op muren, of breek door de hekken met een speciale aanval.
Een modus voor elk gevecht: Domineer het klassement met het extreem responsieve Virtua Fighter 5 Final Showdown online systeem voor één-tegen-ééngevechten, dat alom wordt geprezen vanwege de nauwelijks aanwezige latency, of neem het tegen een leger tegenstanders op in de nieuwe solomodus.
Aangepaste strijders: Betreed de ring met een van de 19 speelbare personages, inclusief de populaire Taka-Arashi uit Virtua Fighter 3 en het gloednieuwe personage Jean Kujo. Pas de personages aan met unieke kostuums en items.

Voor meer nieuws volg je SEGA op Twitter @SEGA of “vind je ons leuk” op Facebook www.facebook.com/sega of

http://www.facebook.com/pages/SEGA-Benelux/48762306448

Gerelateerde berichten:

  1. Virtua Fighter 4 Evolution komt naar de PS2
  2. Virtua Fighter 5: Final Showdown trailer
  3. Virtua Fighter naar de Gamecube
  4. Virtua Fighter 4.1 toch zeker naar Xbox
  5. Virtua Fighter naar de cube… en WAT voor een!