The House of The Dead Overkill

The House of the Dead Overkill

Lekker zombies knallen op de Wii!

Sega is altijd goed geweest in het maken van de zogenaamde light gun shooters. ”Vroeger”, ik spreek dan over de jaren 90, had Sega in de arcade enorm succes met de Virtua Cop reeks en daarna met The House of The Dead. Na vier games in de arcade is het nu voor het eerst dat er een HOTD titel verschijnt die enkel op een console uitkomt. We hebben het hier over The House of The Dead: Overkill.

De game is ontwikkeld door Headstrong games, die van Sega de vrije hand kreeg in een ’vervolg’ op de andere HOTD games. Het resultaat kan een van de meest verfrissende games op de Wii in lange tijd worden genoemd. Zoals iedereen inmiddels weet heeft de Wii echte hardcore games nodig, speciaal voor de echte gamers. Nu moet ik natuurlijk oppassen met wat ik hier beweer, maar de gemiddelde Wii game kan door elke 3jarige worden uitgespeeld. HOTD:Overkill is vervolgens ook niet moeilijk om uit te spelen, maar de gameplay zit zeker goed in elkaar. Daarnaast is de presentatie van de game meer dan dik in orde.

Op gameplay niveau is er best nog aardig innovatie te zien. Een van de meest in het oog springende is de mogelijkheid om zelf een beetje de mogelijkheid te hebben om de kijkrichting te bepalen.  Voor een on-rails shooter is dat heel wat. Een andere opvallende toevoeging is de slow-motion powerup. Met deze powerup heb je meer tijd om headshots uit te voeren en zo de score dik op te voeren(want dat is natuurlijk de bedoeling).

De presentatie van de game verdient ook een aparte vermelding. Sega heeft gekozen voor de ”grindhouse” aanpak, net als Quentin Tarantino en Robert Rodriguez vorige filmtweeluik. Het resultaat een erg toffe sfeer in de game. De verschillende levels hebben allemaal hun eigen thema. De uitwerking van de grindhouse saus over de game is heel goed gelukt en draagt zeker bij aan de ervaring. Ook het nieuwe personage Isaac Washington zorgt voor de nodige vernieuwing. Zijn Samuel L. Jackson achtige acteerwerk draagt bij aan de totaalbeleving, iets wat Agent G. in nog geen enkele HOTD game heeft gedaan.

Verder is de game grafisch goed te pruimen, zeker als je speelt via een component kabel op een HDTV. Zoals ik al aangaf is de sfeer erg goed en dat wordt onder andere bereikt door de graphics. Kleine details zorgen voor een mooi totaalplaatje. Ook het geluid is goed verzorgt en dan met name de voice acting van de hoofdrolspelers. Het is grofgebekt, maar dit zorgt juist dat de sfeer in de game zo goed wordt neergezet. En dat is toch wat (te) vaak mist in games.

Conclusie:

The House of The Dead: Overkill is een zeer geslaagde game geworden, die de Wii bezitter weer blij kan maken met zijn kleine witte apparaatje. De Wiimote heeft iedereen en daarom is een aparte aanschaf van een lightgun niet nodig. Speciaal voor deze game heeft Sega een Wiimote revolverhouder gemaakt, die zeer aan te raden is. Dit speelt namelijk beter dan de Wiizapper van Nintendo zelf. Als je vroeger in de arcade altijd al lightgun shooters speelde is HOTD: Overkill zeker het proberen waard. Het zal je zeker niet teleurstellen en staat garant voor zeker 10 uur speelplezier, ook voor even snel tussendoor.

Gameplay: 4
Genoeg vernieuwend om niet heel snel in herhaling te vallen

Graphics: 5
Zeker voor de Wii een erg goede prestatie

Sound: 4
Draagt goed bij aan de totaalbeleving

Extra: 3
Als je de game een aantal keer hebt uitgespeeld is het enkel nog leuk als je met vriend(inn)en op de bank speelt.

Totaalscore: 16/20

Gerelateerde berichten:

  1. House of the Dead Overkill
  2. House of the Dead 2
  3. The House of the Dead III
  4. House of the Dead movie trailers
  5. House of the Dead speelfilm brengt geld in het laadje

One thought on “The House of The Dead Overkill

  1. Man, man, man… piste ongeveer 348x in m’n broek van het lachen! Topgame, had iets langer mogen zijn, maar hij is ERRUG vermakelijk! Humor is geweldig!

Comments are closed.