Sega wilt nieuw talent !

Sega en Yuji Naka starten Prope studio !

Sega maakte vandaag een nieuwe interne ontwikkelingsstudio bekend. Prope zal geleid worden door niemand minder dan Yuji Naka, vader van Sonic The Hedgehog en nog steeds verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Sega games in het algemeen. De tien miljoen Yen, het opstartkapitaal van nieuwe studio, zal voor 10% door Sega worden gefinancierd. De bedoeling is dat Prope zijn werkzaamheden op 1 juni start.

Naast Naka-san zullen zeker nog tien andere vaste Sonic Team medewerkers deel uitmaken van Prope. Naast de voormalige Sonic Team medewerkers zullen ook andere werkkrachten worden aangetrokken, bij voorbaat afkomstig van kleine onafhankelijke game-studios. De bedoeling van Prope is om frisse franchises aan te maken waarbij creativiteit wordt gestimuleerd.

Het ziet er naar uit dat Sega stilletjes aan teruggrijpt naar de structuur van de R&D studios ten tijde van de Dreamcast. Toen werden immers naast de gekende ontwikkelingsstudio’s, ook nieuwe studio’s opgericht zoals Smilebit, Overworks en Amusement Vision. Jaren later, na de fusie met Sammy, werden deze studio’s samengevoegd. Prope is terug een eerste stap in deze richting maar we verwachten niet dat het zo’n vaart zal lopen als in het tijdperk van Sega’s laatste console.

Wie zin heeft kan al eens een kijkje gaan nemen op de website van Prope. Op deze site stellen ze zichzelf voor als:

PROPE” (pronounced ”pro-pe”) is a Latin word which means ”beside” and ”near” future.
We named our company PROPE in the hopes of bringing game entertainment much closer to users, establishing closer ties between users and us, and creating near future entertainment.

Een aankondiging van hun eerste project is er echter nog niet. Wij wachten vol ongeduld af !

Gerelateerde berichten:

  1. Sega wilt aandeel van Sega games in Europa en Amerika versterken
  2. Sega.com krijgt een nieuw kleedje
  3. Een nieuw genre van Sega
  4. Een nieuw arcadeboard van Sega ?
  5. Nieuw multiplatform spel van Sega