Sega Mega Drive Ultimate Collection

Megadrive Ultimate Collection

Gouden tijden herleven op de huidige generatie.

Het is de laatste jaren aardig populair om games uit het 8 en 16-bit tijdperk nieuw leven in te blazen op de huidige generatie consoles. Goede voorbeelden zijn de downloadable games op de Wii, Xbox Live en PSN. Sega heeft ook al talloze klassiekers een tweede leven gegeven, zowel als downloads alswel eerdere compilaties. Deze waren echter nooit zo compleet als de nieuwste compilatie: Sega Megadrive Collection.

Op dit schijfje staan maar liefst 40 Mega Drive games en nog een handvol Master System en classic arcade games. Voor de echte Sega fans, zoals ondergetekende, is het een waar genot om met speels gemak de klassiekers van welleer te spelen. Geen gedoe met oude consoles op een LCD TV, maar gewoon via de Xbox360 of PS3 de allereerste Sonic game of Altered Beast spelen. Verwacht trouwens geen strakke HD versies van die jaren 90 games, maar ‘gewoon’ zoals het vroeger was.

De collectie steekt lekker in elkaar met menu’s die duidelijk zijn inclusief duidelijke uitleg over de controls. Niet dat je 80 buttoncombinaties moet onthouden zoals bij hedendaagse games, maar het is wel handig om even kort uitleg te krijgen. Daarnaast is er van elke game meer info en art beschikbaar om meer over de achtergrond van de game te vertellen. Helaas heeft Sega niet de moeite genomen om wat online extra’s te bieden als leaderboards, om over online multiplayer maar niet te beginnen.

Zoals ik al aangaf staan er 40 Mega Drive games op de disc, maar je kunt ook Master System en Arcade games vrijspelen door in bepaalde Mega Drive games een bepaald doel te halen. Naast het vrijspelen van extra games, kun je ook interviews met ontwikkelaars en dergelijke unlocken. Voor de puristen is het dus zaak dat alle games gespeeld worden om alle achievements/trophies te halen.

Wat betreft de graphics, hebben ze goed nagedacht over de TV’s van tegenwoordig. De games speel je namelijk gewoon in een 4:3 kader, zodat je geen lelijke uitgerekte sprites krijgt. Een probleem waar je zeker mee te maken hebt als je oude consoles op je nieuwe TV aansluit. En natuurlijk is het een groot festijn aan kleuren, zoals we gewend zijn van vroeger.

Het complete overzicht aan games is als volgt:

Mega Drive

Alex Kidd in the Enchanted Castle
Alien Storm
Altered Beast
Beyond Oasis
Bonanza Bros.
Columns
Comix Zone
Decap Attack starring Chuck D. Head
Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
Dynamite Headdy
Ecco the Dolphin
Ecco: The Tides of Time
E-SWAT
Fatal Labyrinth
Flicky
Gain Ground
Golden Axe
Golden Axe II
Golden Axe III
Kid Chameleon
Phantasy Star II
Phantasy Star III: Generations of Doom
Phantasy Star IV: The End of the Millennium
Ristar
Shining Force
Shining Force 2
Shining in the Darkness
Shinobi III: Return of the Ninja Master
Sonic 3
Sonic 3D Blast
Sonic & Knuckles
Sonic Spinball
Sonic The Hedgehog
Sonic The Hedgehog 2
Streets of Rage
Streets of Rage 2
Streets of Rage 3
Super Thunder Blade
Vectorman
Vectorman 2

Master System/Arcade

Golden Axe Warrior
Altered Beast
Phantasy Star
Congo Bongo
Shinobi
Space Harrier
Alien Syndrome
Fantasy Zone
Zaxxon

 

Conclusie:

Al met al is Sega Mega Drive Ultimate Collection een aardig compleet overzicht aan Sega games uit de (begin) jaren 90. Er missen hier en daar nog wat games in mijn optiek(waar is Outrun???), maar voor de bescheiden prijs hoef je het niet te laten. Wanneer komt Sega met alle Saturn klassiekers op één schijfje?

Gameplay: 5
Speelt lekker weg

Graphics: 4
Kleurrijk, maar geen HD makeover

Sound: 4
Roept oude herinneringen op

Extra: 3
Leuke musea van games, maar helaas ontbreken online mogelijkheden

Totaalscore: 16/20

Gerelateerde berichten:

  1. SEGA Mega Drive Ultimate Collection
  2. Sonic Mega Collection krijgt een datum
  3. SEGA Mega Drive Collection
  4. 17 games op Sonic Mega Collection+
  5. Sonic Mega Collection Plus

One thought on “Sega Mega Drive Ultimate Collection

  1. leuke game voor die prijs. en nu kan je veel van je megadrive favorieten zonder door al je cartridges heen te zoeken spelen. zodra de winkel waar ik hem wil kopen op vooraad heeft ga ik hem halen. voorlopig ben ik nog wel ff bezig met outrun online arcade !

Comments are closed.