Outrun 2006 Coast 2 Coast

Palmbomen, snelle auto’s en het imponeren van vrouwen. Dat is waar je aan denkt als je Outrun zegt.

Ook deze keer geen uitzondering op de regel. En dat is maar goed ook! Een aantal jaar geleden werd Outrun2 geïntroduceerd en een tijdje daarna verscheen de Xbox versie van de game. Deze was arcade perfect. Niet lang daarna werd Outrun2SP in de arcade geïntroduceerd. In deze game zaten meer Ferrari’s en 15 nieuwe stages.
Outrun2SP is echter nooit op een console uitgekomen, maar nu is er dan Outrun 2006: Coast 2 Coast. In principe is dit Outrun2 en Outrun2SP.

Wederom heeft Sega gekozen voor Sumo Digital om deze game te maken. In tegenstelling tot Outrun2 is het deze keer raak op vier platformen. Outrun 2006 Coast 2 Coast is verkrijgbaar op de PS2, PSP, Xbox en PC. In deze review neem ik de PSP versie onder de loep.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat de PSP niet zo krachtig is als een Xbox. De arcadeversie van Outrun2 draait op een arcadeboard wat gebaseerd is op de Xbox. Toch moet ik zeggen dat Sega indruk op me maakt met deze game. Ik verwachte niet veel van de PSP poort, maar uiteindelijk is dit een game geworden die ik al heel veel gespeeld heb. Natuurlijk zijn de graphics niet zo scherp als op de Xbox, maar dat hoeft ook niet. Het is de PSP. En dan nog, ik moet zeggen dat de graphics erg goed zijn.
Waar het uiteindelijk om draait is hoe de game speelt. En dat is fenomenaal. Een ander woord heb ik er niet voor. Het is arcade perfecte op de handheld. Dat heb ik nog nooit eerder in mijn leven gezien. Bovendien is de Outrun franchise één van mijn favorieten uit de speelhal, dus dat maakt het extra vet. De besturing is het best met de digitale toetsen. Lekker strak en reageert perfect. Het driften gaat lekker en de rest maakt alles compleet.

Outrun 2006 Coast 2 Coast is redelijk hetzelfde opgezet als Outrun 2 dat eerder op de Xbox verscheen. De hoofdmode in de game is Coast 2 Coast. Hierin vind je zogenaamde flagman competities en er is een ‘impress the girl mode’. In de flagman races kom je van alles tegen. Gewoon races zijn van de partij, maar er zijn ook afvalraces, waarin je op een bepaald tijdstip niet als laatste van het veld moet rijden. Dit alles moet je doen om bepaalde grades te halen. Triple A(AAA) is het best haalbare en om door te gaan naar de volgende stap in de game is meestal grade A voldoende.
In de ‘impress the girl’ mode moet je je vriendin happy zien te houden. Zij zal aangeven wat je moet doen om haar gelukkig te maken. De ene keer moet je ontzettend veel driften, de andere keer moet je meteorieten ontwijken. De hoeveelheid opdrachten is in Outrun 2006 enorm gegroeid en er zitten erg leuke nieuwe opdrachten in.
Tijdens dit alles krijgt je zogenaamde Outrun Miles die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe auto’s te kopen.

Naast al deze single player fun zit er natuurlijk multiplayer support in de game. Wat is een Outrun game zonder multiplayer? Zo ook op de PSP. Je kunt wireless tegen elkaar gamen, maar als je vrienden geen PSP hebben kun je ook via het internet spelen. Ik heb dit zelf ook getest en ik moet zeggen dat het erg vet is om via de PSP online te spelen tegen je vrienden. Het enige nadeel is dat de connectie soms erg raar doet en aangeeft dat er geen speelsessies zijn, terwijl ze echt aanwezig zijn. Wellicht is dit een software bug in de online software, maar het was soms frustrerend. Al met al is de online optie erg vet en echt een plus.

Naast deze zaken kun je er ook voor kiezen om de rechtstreekse arcadeport van Outrun 2 SP te spelen. Alle 15 banen zijn van de partij en het is voor het eerst dat de banen thuis te spelen zijn. Erg leuk en bovendien blijft dit altijd leuk om even te doen. Als je 5 minuten hebt(bijvoorbeeld in de tram), kun je even lekker een ouderwets potje outrun doen. Als het goed is, kun je een goal halen in ongeveer 5 minuten.

Een andere leuke optie is de linkup met de PS2 versie. Als je de PS2 versie ook hebt kun je de gamesaves overzetten. Zo was ik dus begonnen met de PSP versie en ging ik later op de PS2 versie verder. Ik kon mijn progressie in de Coast 2 Coast mode gewoon overzetten en verder gaan waar ik was gebleven. Top! Zo kun je dus onderweg in de bus, trein of wat dan ook verder spelen om vervolgens thuis de progressie over te zetten naar de PS2 versie.
Het leuke aan dit, maar tegelijk ook een nadeel, is dat je sommige auto’s alleen kunt vrijspelen met de PS2 versie en sommige alleen met de PSP versie. Ze dwingt Sega je eigenlijk om beide versies te kopen.

Verdere extras in de game zijn de soundtracks. Je moet deze kopen met Outrun Miles, maar ze zijn het absoluut waard. Zo kun je de versies van de klassiekers uit 1986 kopen, maar ook de Euro remixes die door Richard Jaques zijn gemaakt. Ook alle auto’s moet je via Outrun miles kopen.

Conclusie:

Outrun 2006 Coast 2 Coast op de PSP is echt een verassing! De game is arcadeperfect en moet alleen wat toegeven op grafisch gebied. Als het erg druk is op het scherm kan er wat slowdown ontstaan, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig last van gehad. De game is veel uitgebreider dan de eerste Outrun2 die op de Xbox uitkwam. Hierdoor heb je langer speelplezier van de game en bovendien heb je als bonus de Outrun 2 SP arcade versie in de game zitten. Tel hier nog de online mode bij op en je hebt een toppertje voor de PSP. Ridge Racer is niet meer de beste racegame op de PSP, dat is vanaf nu Outrun 2006 Coast 2 Coast

Gameplay: 5
Fenomenaal

Graphics: 4
Mooiste PSP racegame, grote broer heeft echter meer detail

Sound: 5
Good old tunes, klassiekers!

Extra: 4
Online play, veel unlockables

Totaalscore: 18/20

Gerelateerde berichten:

  1. Outrun 2006 Coast 2 Coast
  2. Outrun 2006 Coast 2 Coast officieel!
  3. Outrun 2006 Coast 2 Coast Xbox!
  4. Outrun 2006 Coast 2 Coast screens
  5. Outrun 2006 Coast 2 Coast PSP

One thought on “Outrun 2006 Coast 2 Coast

Comments are closed.