DJ Hero 2

dj-hero-2

Vorig jaar maakten we kennis met DJ Hero, een vernieuwende muziekgame die met de bijgeleverde draaitafel gespeeld moest worden. Gezien de populariteit van het eerste deel is het ook niet gek dat we een jaar later een tweede deel mogen verwelkomen.

Activision heeft groot ingezet op DJ Hero 2 en er zijn dan ook weer de nodige toevoegingen te vinden in de game. Ten eerste zijn er grote DJ’s toegevoegd aan de line-up. Onze eigen Tiësto is bijvoorbeeld toegevoegd, maar ook Deadmau5, David Guetta en DJ Qbert zijn nieuw. Ook zien we oude bekenden terug uit het eerste deel.

De opbouw van de game is redelijk hetzelfde gebleven, met deze keer de Empire mode als belangrijkste in de game. In deze mode speel je alle nummers en mixes vrij, die verdeeld zijn over zes locaties. Elke nieuwe locatie begint met een megamix, die in elkaar is gezet door één van de bekende DJ’s. Nieuw zijn de DJ Battles, waarin je het opneemt tegen één van de bekende DJ’s. Deze battles kun je winnen door een mix beter te draaien dan je tegenspeler. Dat werkt met checkpoints, zodat je per stuk van de mix een checkpoint kunt pakken. Degene met de meeste gewonnen checkpoints wint uiteindelijk de DJ Battle.

Was in het eerste deel je eigen creatieve bijdrage nihil, in deel 2 zitten veel meer mogelijkheden om je eigen draai aan een mix te geven. Was het in deel één enkel mogelijk om er af en toe wat samples tussendoor te gooien via het middelste spoor, nu is het bij alle acties mogelijk om freestyle los te gaan. Zo heb je bijvoorbeeld de freestyle scratch secties, waarin je zelf de snelheid en richting van de scratches kunt bepalen. Ook zijn er freestyle crossfader secties waarmee je zelf kunt bepalen welke track er op dat moment te horen is. En als laatste is het niet meer mogelijk om zelf samples te kiezen voor de middelste track, maar zijn de samples echt op de mixen toegesplitst. Iets wat de game absoluut ten goede komt.

Een ander kritiekpuntje van het eerste deel was het muziekgenre. In het eerste deel was het vooral hiphop wat de klok sloeg. Dit keer is er een grotere variatie in de muziek, uiteraard ook veroorzaakt door Tiësto en David Guetta. Maar ook recente hits van artiesten als Rihanna, Lady Gaga, Eminem en Lil’ Wayne passeren de revue. Ook zul je in DJ Hero 2 niet enkel mixes van twee nummers tegenkomen, maar ook geremixte versies van één nummer.

Verdwenen in dit tweede deel is de optie om een tweede speler mee te laten spelen met een gitaar. Nieuw is echter de optie om een microfoon in te pluggen en eigenlijk is dat wel zo logisch ook. Zo kun je in de vorm van singstar/lips/rockband naast de draaitafel als tweede speler een vocale bijdrage leveren. Bovendien is deze optie in heel veel van de nummers aanwezig, in tegenstelling tot de gitaarmogelijkheid uit deel 1. Uiteraard is DJ Hero 2 ook via Xbox Live of PSN te spelen in de bekende battle mode.

Leuk voor de Xbox360 spelers is de optie om met je Xbox Live Avatar te spelen. Je avatar  neemt plaats achter de draaitafels en is de ster van de show.

Conclusie:

DJ Hero 2 borduurt verder op een uitstekende game. De veranderingen zijn subtiel, maar absoluut verbeterend. Het aanbod van de muziek is breder en uitgebreider dan het eerste deel en de mash-ups zijn lekker in elkaar gezet door bekende DJ’s. Grafisch ziet alles er ook weer lekker uit en met de optie om ook mee te zingen of te rappen is het een stuk leuker om de game in multiplayer te spelen. En uiteraard is er nog de potentie van DLC die de houdbaarheidsdatum van deze game flink kunnen verlengen.

Graphics

score4

Geluid

score5

Gameplay

score5

Extra

score4

Totaalscore 18/20

score_totaal18

Gerelateerde berichten:

  1. Rent A Hero nieuwe media
  2. Rent a Hero No.1 aangekondigd voor de Xbox